Roxeanne Hazes

Dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan, heeft Roxeanne Hazes, net als haar broer, bewezen. Al op haar veertiende deed ze mee aan de vip-versie van het SBS6 programma So you wanna be a popstar en schreef ze niet veel later teksten voor het debuutalbum van haar broertje André.

De afgelopen jaren nam Roxeanne de tijd om uit te zoeken welke muzikale kant ze op wilde. Ze maakte een kort uitstapje als dj, maar met name het zingen van Nederlandstalige muziek miste ze enorm. 'Mijn vaders muziek is en blijft altijd voor mij de basis,' zegt ze. 'En ik heb gemerkt dat ik zijn talent voor het schrijven heb geërfd.' Zo schreef Roxeanne voor zichzelf de single Ik was toch je meisje en In mijn bloed.

Ook veel van de andere nummers van haar album zijn door haar op papier gezet.’ De carrière van Roxeanne Hazes maakt dit jaar grote sprongen, nu zij met haar band maandelijks bij De Wereld Draait Door optreedt. Ook privé is Roxeanne enorm gelukkig nu ze ten huwelijk is gevraagd door haar grote liefde Erik Zwennes. De 24-jarige zangeres kijkt uit naar de aankomende editie van Holland Zingt Hazes. 'Zeven jaar geleden dachten we dat dit een eenmalig evenement zou worden,' zegt ze. 'Maar vijftien jaar na zijn dood heeft mijn vader nog zoveel fans die zijn muziek willen horen. En ook wij kunnen er niet genoeg van krijgen.'

Deel dat je gaat