Nick en Simon

Een kerstviering in 4 VWO zorgt ervoor dat Nick Schilder en Simon Keizer voor het eerst samen zingen. Het is meteen duidelijk: dat smaakt naar meer. Gewapend met Engelstalige covers van onder meer Simon & Garfunkel krijgt het zangduo steeds meer bekendheid in en rond Volendam. 

Binnen een jaar zijn Nick & Simon al niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld. In januari van 2007 ontvangen ze een Zilveren Harp, later dat jaar gevolgd door de allereerste TMF Borsato Award. Hun single Kijk Omhoog komt binnen op nummer 2 in de Single Top 100 en is hun grootste hit tot dan toe. Maar het kan nog beter: Pak Maar Mijn Hand komt zelfs binnen op nummer 1! Het is de titelsong van de film De Scheepsjongens Van Bontekoe, waarin de jongens zelf ook heel even te zien zijn.

Met de start van 2013 vallen de heren wederom in de prijzen. Het album Sterker wordt door 100%NL Radio betiteld als 'Album van het Jaar' en tevens ontvangen zij de Edison Pop Publieksprijs voor hun laatste album. Ook in België winnen Nick & Simon steeds meer terrein. Dit werd bekroond met de Anne Award (Vlaanderen) voor 'Meest gedraaide artiest'. De single 'Julia' van de mannen wordt bekroond met goud en platina. 

Deel dat je gaat