André Hazes

Voor André Hazes stond het al lang vast dat hij een leven in de schijnwerpers wilde. Net als zijn vader. Hoewel hij altijd als de ‘zoon van’ zal worden beschouwd, heeft de jonge zanger inmiddels bewezen op eigen benen te kunnen staan.

Precies elf jaar geleden behaalde hij zijn eerste nummer 1 hit met Bedankt Mijn Vriend. Zijn echte doorbraak als zanger kwam tijdens het televisieprogramma De Beste Zangers waarin André het lied van zijn vader, Ik leef mijn eigen leven, ten gehore bracht. De twee albums die hij daarna uitbracht, waren al op de eerste dag goud en werd zijn single Leef platina.

Niet alleen het publiek heeft Andre Hazes omarmd, ook van de mensen uit het vak kreeg hij de afgelopen jaren veel waardering. Zo sleepte hij maar liefst vier prijzen weg bij de Buma Awards, kreeg een Edison in de categorie Volksmuziek en André ontving de 100% NL-award.

‘Ik merk dat ik steeds meer op mijn vader begin te lijken,’ zegt André. ‘En daar ben ik trots op. Net als hij schrijf ik nu ook mijn eigen songs en ik hoop dat hij trots op mij is. Hij is nog iedere dag in gedachten en bij belangrijke momenten zet ik een kruk en daarop een biertje. Dan is hij er toch een beetje bij.’

Deel dat je gaat