Artiesten

Volg ons op Twitter en Facebook!

3 André Hazes Jr.
André Hazes Jr. nam in 2007 voor het album “Samen met Dré” postuum een duet op met zijn vader: “Bedankt Mijn Vriend”. Drie weken lang voerde vader en zoon Hazes de hitlijsten aan. Dat André jr. veelzijdig is, heeft hij al verschillende malen laten zien. Zo was hij o.a. in 2008 als Frank te zien en te horen in de musical Kruistocht in Spijkerbroek en speelde hij de rol van Bram Barends in de soapserie Onderweg naar Morgen. In 2010 kwam het eerste album van Roxeanne en Andre jr. uit. Op dit album “Van jou, Voor jou” zingen Roxeanne en André jr. verschillende liedjes van hun vader in solo en in duetvorm. Het album werd een groot succes in zowel Nederland als België. Een tweede album volgt in 2012, “Samen Solo”. Voor dit album hebben zij ook allebei eigen teksten geschreven. “Samen Solo” zal voorlopig het laatste album van hen samen zijn.
Roxeanne Hazes
In 2007 was Roxeanne één van de kandidaten van het tv-programma So You Wannabe A Popstar, waar zij uiteindelijk vierde werd. Dit was de start van haar carrière als zangeres. Na het succes van So you Wannabe A Popstar, kwam haar eerste hitsingel uit. “Ik hou van Jou”. In datzelfde jaar kwam het duet album ‘Samen met Dré’ uit. Het album werd een groot succes en behaalde maar liefst ruim 3 keer de platina-status.Naast haar zangcarrière heeft Roxeanne al veel andere ervaringen opgedaan zoals o.a. het inspreken van een tekenfilm en schrijven van columns. Dat Roxeanne veelzijdig is, blijkt wel uit het feit dat zij nu ook een snelgroeiende carrière als DJ heeft.“Holland zingt Hazes doen we met z’n allen, samen met het publiek staan wij op 1 groot podium en dat geeft een enorme kick! We zijn trots op de bezoekers die uit hun dak gaan en die alle nummers met zo veel enthousiasme meezingen. Wij kijken enorm uit naar eind maart!” 
 10
5 Jeroen van der Boom
Jeroen van der Boom is een veel gevraagd zanger en presentator. De afgelopen twee jaar heeft hij zijn muzikale hart volledig gevolgd. In Nashville nam hij zijn nieuwe album ‘Deze Man’ op, waarmee hij een andere muzikale weg is ingeslagen. Tevens is hij een graag gezien gezicht op SBS6 waar hij succesvolle programma’s als ‘Bloed, Zweet & Tranen’ en ‘De Beste Liedjes Van…’ presenteert. Momenteel werkt Jeroen aan het nieuwe televisieprogramma ‘Beter dan het origineel?!’, waarbij bekende hits in een nieuw jasje worden gestoken en ‘Holland Zingt…’, waarbij een ode wordt gegeven aan de hits van een bekende zanger of muziekstroom. In 2013 en 2014 vertolkte Jeroen al een prominente rol tijdens ‘Holland Zingt Hazes’, waarbij hij naast de presentatie ook een aantal prachtige nummers voor zijn rekening nam.“Ik sta te trappelen om dat podium op te gaan en vind het fantastisch om dit voor de derde keer te mogen presenteren. Heerlijk om met Rox en Dre te mogen spelen zingen en we gaan er weer een fantastische periode van maken.”
Jamai
Jamai was wekelijks te zien in The Voice of Holland, waarin hij o.a. tijdens de live shows vanuit de Red Room alle social media bespreekt van deze grootse talentenjacht. Op 16-jarige leeftijd won hij de allereerste Idols en zijn debuutsingle ‘Step right up’ werd in 2003  meer dan 320.000 keer verkocht.In 2004 stond Jamai voor het eerst in het theater en speelde hij vervolgens in musicals als Jesus Christ Superstar, Les Misérables, Miss Saigon, The Wiz en Shrek. Als erkenning voor zijn rollen mocht Jamai meerdere John Kraaijkamp Musical Awards in ontvangst nemen.Op televisie begon de carriere van Jamai bij Jetix. Daarna presenteerde hij onder meer “Ik kom bij je Eten” en was vast onderdeel in het team van “De Grote Improvisatie Show”. Tevens neemt Jamai zo nu en dan plaats op de stoel van “entertainmentdeskundige”, als invaller bij RTL Boulevard. In 2014 scoorde Jamai twee nummer-1 hits, met zijn vertolking van “Gevallen of Gevlogen” uit The Passion en zijn bewerking van “Wake Me Up”(Avicii). Jamai treedt veelvuldig op in het land met zijn spetterende muzikale show. Zingen, presenteren, acteren; Jamai is een creatieve alleskunner.“Holland zingt Hazes is voor mij een groots en dankbaar gebaar naar André. Nadat ik Idols won, stond ik ooit naast hem te bowlen. Hij nodigde me toen direct uit om een keer samen met hem te zingen, maar helaas heeft dat er niet meer van mogen komen. Zijn repertoire is tijdloos en het is geweldig dat het zo groots wordt uitgevoerd in de Ziggo Dome!”
Jamai
 martijn Martijn Fischer
Volgde een vooropleiding aan het conservatorium in Hilversum, met hoofdvak drums. Studeerde aan de  HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) waar hij in 1997 afstudeerde als acteur.

Had rollen in Soul van het Ro Theater en speelde Haak in Peter Pan van Theatergroep MAX. Speelde Horatio in Hamlet, Grumio in De Getemde Feeks (Willam Shakespeare) en Harry Palm in Een vriendendienst van Ayckborn bij het Nationale Toneel. Speelde diverse malen op de Parade en in het Amsterdamse Bos. In 2012 speelde Fischer in Breaking the News van muziektheatergezelschap Orkater, in 2011 was hij te zien in Augustus: Oklahoma van de Utrechtse Spelen. Martijn werkte als freelancer met veel verschillende regisseurs, waaronder Antoine Uitdehaag, Gijs de Lange, Moniek Merkx, Peter de Baan, Matthijs Rümke en Pieter Kramer. Verder volgt hij zangles bij Edward Hoepelman.

Martijn speelde onder anderen in Baantjer, Gooische Vrouwen, Flikken Maastricht , ONM en A’dam & E.V.A.

Speelde in de films Floris, Afblijven en Liever Verliefd en in de televisiefilm Taartman.

 Ruth Jacott
Ruth zal tijdens Holland Zingt Hazes voor het eerst optreden op het podium van de Ziggo Dome!Ruth Jacott werd geboren in Paramaribo, Suriname. Als negenjarige verhuist zij naar Nederland en sinds haar zeventiende is zij professioneel bezig.
Bij het grote publiek werd Ruth bekend door haar deelname aan het Eurovisie Songfestival in 1993 waar zij als zesde eindigde als met het nummer ‘Vrede’.Ruth heeft ook in meerdere musicals gespeeld waaronder Cats, A Night at the Cotton Club, Billie Holiday en A Lady On Stage. Voor haar rol in Billie Holiday mocht ze de John Kraaijkamp Musical Award in ontvangst nemen voor de beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical.Ook heeft Ruth een Zilveren Harp, een Gouden Harp en de Edison Jazzism Publieksprijs gewonnen. Haar vele CD’s met Nederlandstalig repertoire bereiken vaak de gouden, platina en dubbel platina status.
 ruth
_FDA8981 Anita Meyer
Met de internationale megahit ‘Why Tell Me Why’, meerdere Top-10 noteringen, uitverkochte shows in Ahoy en diverse awards mag Anita Meyer zich met recht de meest succesvolle en populairste zangeres uit de jaren ‘80 en ‘90 noemen. Haar grootste hit ‘Why Tell Me Why’ is onlangs door verschillende DJ’s opnieuw uitgebracht en wederom met internationaal succes. Hierdoor maakt momenteel een heel nieuwe generatie kennis met de muziek van Nederlands meest succesvolle zangeres. Ook Anita’s hoofdrol in de TV-productie The Passion is niet onopgemerkt gebleven en zorgde landelijk voor grote bewondering. Inmiddels staat Anita Meyer ruim 30 jaar aan de top van het Nederlandse entertainment en ook vandaag de dag weet zij keer op keer een fantastisch optreden te realiseren. Anno nu is Anita weer helemaal terug van… eigenlijk nooit weggeweest!“Ik ben trots dat we dit alweer voor de derde keer op rij mogen doen en dat ik nu voor de tweede keer deel uit mag maken van deze fantastische ploeg!”
Danny de Munk
Danny groeide op in de Amsterdam Staatsliedenbuurt “Oud West”. Op 12-jarige leeftijd vertolkte hij tijdens de auditie voor de film Ciske de Rat “Een Beetje Verliefd” van André Hazes waardoor hij de hoofdrol van Ciske Vrijmoeth kreeg. De door Danny gezongen titelsong “Ik voel me zo verdomd alleen” werd een nummer 1-hit in Nederland en was de best verkochte single van 1984. Op 14-jarige leeftijd zong hij samen met Hazes het duet ‘Toe Nou Kom Weer Thuis’.  Na de film nam hij diverse albums en singles op en gaf hij vele uitverkochte concerten. Sinds 1991 schitterde Danny ook in diverse hoofdrollen in meer dan 12 Nederlandse musicals, waaronder de hoofdrol in Ciske de Rat de Musical. Daarnaast werkte hij mee aan verschillende programma’s waaronder de docu-soap “Danny & Jenny de Munk”. Recentelijk scoorde hij met zijn levenslied “Tuig van de Richel” een nummer 1-hit en was hij jurylid in het programma Bloed, Zweet en Tranen.Jeugd, vriendschap, Amsterdam, muziek, Hazes, Ziggo Dome, een mooiere combinatie is voor mij niet denkbaar.”
4
2 Xander de Buisonjé
Nederland leerde Xander kennen bij Volumia!, met nummers als “Hou Me Vast”, “Het Is Over” en “Afscheid”. Vanaf 2002 ging Xander solo verder en maakte de studioalbums Hemelsbreed, Succes, Live & Akoestisch en Uit Liefde. Tevens vertolkte hij het nummer “Zij Gelooft In Mij” tijdens de uitvaartdienst van André Hazes.In de vijf jaar sinds zijn vorige album heeft Xander zijn horizon flink verbreed, vooral op televisiegebied. Hij werkte mee aan programma’s als Ranking The Stars en Just The Two Of Us, 71° Noord en was presentator in De Vrienden Van Amstel Live, Zij Gelooft In Mij, De Vrienden van Amstel zingen Kroonjuwelen en Kamer 9. In alle programma’s was Xander gastheer van de muziek-gerelateerde programma’s. Onlangs kwam zijn nieuwe single “Life” uit.“Een groots concert met grootse muziek en een diversiteit aan artiesten, ik vind het een eer én een feest om daar deel van uit te mogen maken!”
Peter Beense
Peter Beense zorgt gegarandeerd voor een groot feest als hij zijn bekende nummers zoals “Ik mis je zo”, “de Koster”, of “Fiësta” zingt. Zijn repertoire is het best te omschrijven als een mix van Engels en Nederlandstalig met een zomers, Zuid-Amerikaans tintje op z’n tijd. In december 2010 vierde Peter Beense zijn 25-jarig jubileum in theater Carré te Amsterdam. Hierna volgde enkele uitverkochte concerten in de Heineken Music Hall. Peter is een groot bewonderaar van André Hazes, op het album “Samen met Dré” is Peter te horen in het nummer “Waarom”, een duet met André Hazes. Tijdens Holland zingt Hazes in 2013 en 2014 was Peter Beense ook aanwezig en tijdens de derde editie zal hij opnieuw de grootste hits van André Hazes ten gehore brengen.Holland zingt Hazes heeft zich de afgelopen 2 jaar succesvol ontpopt tot een groot meezingfeest. Ik vind het zo gaaf dit nu weer voor de derde keer te mogen doen!”
 6

 

Artiesten voorgaande edities

Roxeanne en André Jr. Hazes – Jeroen van der Boom – Xander de Buisonjé – Leona Philippo – Peter Beense – Gerard Joling – Simone Kleinsma – Danny de Munk – Anita Meyer – Veldhuis & Kemper – Karin Bloemen – Sharon Doorson – André van Duin – Trijntje Oosterhuis – Glennis Grace – Willeke Alberti – Berget Lewis – Chantal Janzen en Martijn Fischer – Ben Saunders – Jason Bouman